سلامت محصولات باید پس از بررسی در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف کشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین مشخص شود که متأسفانه امکان دانستن آن وجود ندارد.
ریزجلبکها یکی از منابع طبیعی اسیدچرب و آنتیاکسیدان به شمار میآیند. زیستشناسان اروپایی مشغول انجام پروژهای برای جداسازی این مواد از ریزجلبکها هستند.
طبق پژوهش دانشمندان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای مختلف می تواند برای انسان ها تا ۱۰۰ برابر خطرناک تر باشد. مقدار این ماده در سیب زمینی سرخ شده و چیپس بیشتر است.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخی نگرانیهای موجود در رابطه با مساله فاضلابهای جنوب تهران و آلودگی ناشی از آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب، گفت: آمار و ارقام مربوط به آبیاری محصولات کشاورزی با آب فاضلاب طی سالهای اخیر کاهش یافته است.
افزایش تولیدات مواد غذایی طی قرن گذشته بیشتر از آنکه گرسنگی را ریشهکن کند، شیوع چاقی را افزایش داده است و این مساله در عین حال تأثیر قابل ملاحظهای در تخریب محیط زیست داشته است.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه ماده ۱۵ لایحه خاک کلید پیشگیری از گسترش آلودگی خاک، دستیابی به امنیت غذایی و جامعه سالم است، گفت: طبق متن این لایحه «رئیس سازمان محیطزیست میتواند در مورد منابع و عواملی که خطرات فوری در بر داشته باشد بدون اخطار قبلی دستور ممانعت از ادامه کار و فعالیت آنها را بدهد».
عضو هیات مدیره انجمن تغذیه ایران با تاکید بر هشدار نسبت به اینکه ضایعات و اتلاف مواد غذایی و برخی الگوهای غذایی، کمبود منابع آبی کشور را تشدید میکند، گفت: این مسئله ضمن تهدید جدی امنیت غذایی، کشور را بیشتر خشک کرده و تبعات جبرانناپذیر اجتماعی و اقتصادی به همراه دارد.
"نظام تعرفه فعلی آب مشوق بد مصرفی است"؛ این موضوع یکی از مهمترین صحبتهای وزیر نیرو در دوران وزارتش است، چراکه وی معتقد است نظام فعلی تعرفهگذاری آب بویژه در بزرگترین حوزه مصرفکننده یعنی کشاورزی، هرگز با توسعه پایدار مبتنی بر شناسایی ارزش ذاتی آب سازگار نیست و باید این موضوع اصلاح شود.
هدف گذاری برای آینده محیط زیست کشور و اینکه در نهایت آیا به توسعه پایدار با توجه به حفاظت از محیط زیست دست خواهیم یافت یا نه؟ بحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
می دانیم که اگر آلودگی هوا خیلی شدید باشد، به سختی می توان از اثرات سوء آن در امان ماند، البته اثرات این آلودگی ها را می توان با مصرف بعضی از غذاها کمتر کرد.
توسعه فناوری نانو منجر به تولید محصولات با ارزش و جدید در صنایع غذایی شده است که میتوان پسماندهای کمارزش را به محصولات مفید تبدیل کرد. دکتر حسین صباحی، عضو رسمی هیئت علمی نانوبیوتکنولوژی دانشکدهی علوم و فنون دانشگاه تهران، اخیراً موفق به انتشار مقالهی ارزشمندی در زمینهی تولید یک مادهی قارچکش نوین توسط فرایند ساده و ارزان میانافزایی با ...
شورای غذا و کشاورزی دانمارک در طرحی تولید کنندگان مواد غذایی را موظف به درج برچسبی بر روی مواد این مواد با مضمون «میزان تاثیر روند تولیدات مواد غذایی بر محیط زیست و شرایط اقلیم» کرده است.